חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

4 מיליון שקלים: תביעת ענק נגד חברת בנייה מעיר ימים

186 זוכים במסגרת תוכנית "מחיר למשתכן", שרכשו דירה בשכונת עיר ימים באשקלון, הגישו לאחרונה תביעה בבית המשפט המחוזי נגד חברת 'כוכב הנגב – חברה לבניין ופיתוח', שבה הם דורשים פיצויים של כ-4 מיליון שקלים, בשל האיחור במסירת דירותיהם.

על פי התביעה, שהגיש בשם הדיירים עו"ד עמנואל יוזוק ממשרד עורכי הדין יוזוק-מלכין, 'כוכב הנגב' התחייבה בהסכם המכר למסור לתובעים את דירותיהם לכל המאוחר ב-30 ביוני 2022, אולם בפועל, היא מסרה להם אותן באיחור של כחמישה חודשים בממוצע.

אם לא די בכך, טוען עו"ד יוזוק, החברה סירבה לפצות את התובעים בשל האיחור,  בניגוד למתחייב מהסכם המכר ובניגוד להוראות חוק המכר, ואף הגדילה לעשות, כאשר בחרה להתעלם באופן בוטה מכל פניותיהם.

לדברי עו"ד יוזוק, האיחור במסירת הדירות הסב לתובעים נזקים כלכליים כבדים, שכן רבים מהם נאלצו לשלם שכירות ומשכנתה גם יחד. כמו כן, לדבריו, רבים מהם נטלו על עצמם התחייבויות כלכליות שונות, וכעת הם מתקשים לעמוד בהן.

על פי הנטען בתביעה, רבים מרוכשי הדירות חיו בחוסר ודאות מוחלט, לאורך חודשים ארוכים, בכל הנוגע לרישום ילדיהם לגנים ולבתי הספר ובכל הנוגע למציאת מקום תעסוקה בעיר או מחוצה לה. על פי הנטען, לאורך כל תקופת האיחור במסירה, החברה לא נקבה במועד כניסה משוער לדירות, ומנעה מרוכשי הדירות לתכנן את עתידם.

לדברי עו"ד יוזוק, סעיף 5א לחוק המכר (דירות) קובע מנגנון פיצוי מאוד ברור בשל איחור במסירת דירה. על פי החוק שהיה נכון למועדים שבכתב התביעה, אם איחר הקבלן במסירת הדירות ביותר מ-60 יום (תקופת גרייס), עליו לפצות את הרוכש רטרואקטיבית מיום המסירה הקבוע בהסכם ועד ליום מסירת הדירה בפועל, כאשר סכום הפיצוי ישתווה ל-150% מדמי שכירות חודשיים של דירה דומה בגודלה ובמיקומה, כפול מספר חודשי האיחור. 

לכתב התביעה צורפה חוות דעת מקצועית של השמאים משה מנשרוב ורות בוסקילה, האומדת את גובה דמי השכירות המגיעים לתובעים. על פי תחשיב זה, לכל משפחה מגיעים פיצויים של עשרות אלפי שקלים, ובסך הכל סכום מצטבר של 3,748,837 שקלים לכל התובעים גם יחד, בתוספת ריבית והצמדה. 

בתביעה, מבקש עו"ד יוזוק מבית המשפט להשית על החברה גם פיצויים עונשיים למען "יראו וייראו", בשיעור שבית המשפט ימצא לנכון, וזאת "לאור חומרת מעשיה, אדישותה למצוקת התובעים ונזקיהם והתעלמותה הבוטה מהוראות הדין".

בכתב ההגנה דוחה חברת 'כוכב הנגב' את הטענות נגדה, ותולה את האיחור במסירת הדירות במשבר הקורונה. לטענת החברה, מדובר בתביעה טורדנית וקנטרנית, שהוגשה בחוסר תום לב, ולפיכך יש לדחותה על הסף.

על פי כתב ההגנה, מדובר בפרויקט מורכב, שנבנה על דיונות מול הים, וכולל ארבעה בניינים של תשע ועשר קומות, ובסך הכל 136 דירות. לטענת החברה, רוב הסכמי המכר נחתמו בטרם פרצה מגפת הקורונה, ובמסגרתם מועד המסירה המשוער נקבע ל-30 ביוני 2022.

אלא שלטענת החברה, במארס 2020, פרצה מגפת הקורונה, ששינתה סדרי עולם ללא היכר. המגפה, כך נטען, שיתקה את המדינה בכלל ואת ענף הבנייה בפרט, לרבות את הפרויקט, מושא התביעה, למשך תקופה ארוכה.

עוד טוענת החברה, כי הדירות נמסרו לתובעים עוד קודם לנטען על ידם, אם כי בטרם חיבורן לחשמל, בנסיבות שלא קשורות אליה. בפועל, כך נטען, מדובר בעיכוב מזערי של פחות מחודשיים לאחר תקופת הגרייס בת 60 הימים.

האיחור המזערי הזה, כך לטענת החברה, נבע בעיקרו ממגפת הקורונה, ולפיכך מדובר בעיכוב מוצדק, בנסיבות של 'כוח עליון', שאינו מזכה את התובעים בפיצוי כלשהו. התביעה נדונה בימים אלה בבית המשפט המחוזי בבאר שבע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן