
מקקים – או כפי שכולנו קוראים להם, ג'וקים – הם גם אחד המינים היותר נפוצים של בעלי חיים שנמצאים בסביבת בני אדם, וגם חרק שמייצר אצל רובנו רגשות שליליים במיוחד. בהתאם כולנו רוצים לדעת מאיפה באים ג'וקים לבית – וכאן בעמוד תמצאו תשובה מפורטת.
המקום שבו הג'וקים חיים ומתרבים
באופן עקרוני התשובה של השאלה מאיפה מגיעים ג'וקים היא מהביוב. הצינורות שבהם עוברים השפכים של המין האנושי מייצרים סביבה אופטימלית למקקים. זהו מקום לח, חשוך, חמים ויש בו שפע של מזון עבור הג'וקים. ברוב המקרים שם הם גם מתרבים ומשכפלים את הבעיה. אם המקקים היו נשארים בבורות הביוב ובצינורות התת קרקעיים, מן הסתם היינו חיים איתם בשלום, ובכל אופן הם היו מהווים מטרד פחות חמור. הבעיה היא שהם גם יוצאים מהביוב ונכנסים אלינו הביתה, במספר דרכים.
יש לכם ג'וקים בבית? בדקו כתבה על המדביר שמציל באתר גלובס .
הדרך של הג'וקים מהביוב לבית שלנו
הדרך הנפוצה ביותר שבה נכנסים אלינו הביתה ג'וקים היא בהליכה, או ליתר דיוק בריצה זריזה. בדירות שממוקמות בקומת הקרקע, דירות גן ובתים פרטיים יש למקקים גישה נוחה למדי – למשל, הם יכולים להיכנס דרך דלת שנשארה פתוחה ובפרט כשמדובר על דלת שמחברת את החצר עם מרחב המגורים. כמו כן יש מקרים רבים שבהם הג'וקים נכנסים מהחלונות אחרי שהם טיפסו על קיר.
איך מגיעים ג'וקים לקומות גבוהות?
גם מי שגר בקומה גבוהה יותר מגובה פני הקרקע נאלץ להתמודד עם השאלה איך נכנסים ג'וקים הביתה. הסיבה לכך היא שבטמפרטורות גבוהות ג'וקים מצליחים גם לעוף ולא רק לרוץ. בהתאם בימי הקיץ הלוהטים אפשר לראות מקקים מתעופפים להם גם אל דירות בקומות גבוהות, דרך חלונות פתוחים. באופן טבעי גם לאחר שהג'וק נכנס לדירה הוא יצליח בדרך כלל להמשיך להתעופף כך שקשה יותר לנטרל אותו.
למה מקקים נכנסים הביתה?
לצד השאלה מאיפה נכנסים מקקים, כדאי לענות גם על השאלה למה הם נכנסים לבתים שלנו, למרות הסכנה שאורבת להם. התשובה פשוטה: מזון. מרגע שג'וק יוצא מהביוב, הוא מחפש מזון. לכן, פחי אשפה שאינם סגורים לגמרי וחדרי אשפה שמפוזר בהם זבל על הרצפה הם מקומות שעלולים להפוך לשורצי מקקים. בנוסף הם נמשכים למזון הרב שיש בבתים ושבמקרים רבים נגיש עבורם.
רוצים לחסוך כסף בהדברה? כדאי לכם לקרוא את הכתבה הזאת .
איך להתמודד ביעילות עם המטרד?
ג'וקים לא נושכים ולא עוקצים, ומן הסתם הם נרתעים מאיתנו לא פחות מכפי שאנחנו נרתעים מהם ואפילו יותר. לא ברור לגמרי למה דווקא חרק זה מעורר בנו סלידה כל כך עמוקה וגם רתיעה, אבל כן ברור לגמרי שנדרשת התמודדות נכונה עם הבעיה. הבסיס הוא הזמנת מדביר ג'וקים כבר בתחילת הקיץ, על-מנת להקדים תרופה למכה. כמו כן כדאי מאוד להימנע מהשארת זבל ושאריות מזון חשופים, וגם רשתות על החלונות מפחיתות במידה ניכרת את הסיכוי שייכנס פנימה לבית ג'וק.