חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מבלים בחופים? שימו לב לאכיפה המוגברת

אשקלון תקבל גם השנה תקציב מוגדל עבור פקחים ושיטור עירוני בחופים במטרה לצמצם את הזיהום והכנסת הפסולת לחופים |מילן מועלם

במסגרת תוכנית "חוף נקי" של המשרד להגנת הסביבה, היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית של המשרד יוזמת סיוע לרשויות החופיות בביצוע פעולות אכיפה בחופי הים בחודשי הקיץ. הסיוע, העומד על כמיליון שקל, ייערך באמצעות תגבור כוח הפיקוח על-ידי שוטרי משטרת ישראל, אשר ילוו את הפקחים מטעם הרשות החופית בפעולות הפיקוח ואכיפה, במטרה ליצור הרתעה מול עברייני פסולת בחופי הים ולצמצם את הנזק לסביבה החופית והימית. 

18 הרשויות החופיות המשתתפות בפרויקט אשר יזכו לתגבור שעות אכיפה: נתניה, הרצליה, מועצה אזורית חוף הכרמל, מועצה אזורית עמק חפר, אשקלון, מועצה אזורית מטה אשר, קריית ים, איגוד ערים כינרת, אשדוד, נהריה, טירת כרמל, עיריית עכו, חיפה, תל-אביב יפו, מועצה אזורית חוף השרון, בת ים, חדרה ואילת.

היקף מימון הפרויקט הוכפל כבר בשנה שעברה למיליון שקל. במסגרת פעילות האכיפה, המלכלכים בחוף עלולים להיקנס בסכום של עד 750 שקל על השלכת פסולת בשל הרגישות הגבוהה של החופים. בקיץ שעבר הורגשו הפקחים היטב בחופים ורשמו דוחות למבלים בחוף ללא אזהרה מוקדמת. 

נתוני מדד "חוף נקי" למחצית השנייה של חודש יוני מראים על שיפור בניקיון חופי אשקלון שהוגדרו כמלולכים. רשויות חופיות בעלות ציון ממוצע "בינוני" הן: חוף השרון, תל אביב-יפו, חוף אשקלון, אשקלון.

התקציב לתוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה לשנת 2022 הוא הגדול ביותר מאז התחלת התוכנית, ועומד על 16 מיליון שקל. שנת 2022 היא השנה ה-17 לתוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה הפועלת משנת 2005 במטרה למזער את מפגע הפסולת החופית והימית בישראל ולפעול לניקיונם של החופים והים לפי המחויבות הבין-לאומית לטובת הסביבה והציבור בישראל.

מרכיב מרכזי בתוכנית חוף נקי וכן עיקר תקציבה, מופנה לתמיכה ברשויות החוף בניקיון החופים הפתוחים שבשטחיהן. תוכנית חוף נקי מגדירה יעדי תוצאה ברורים לניקיון החופים הפתוחים – כך ש-70% מהחופים יהיו נקיים 70% מהשנה – במטרה לטפל בבעיה הסביבתית של הפסולת הימית בישראל.

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

אשקלון תקבל גם השנה תקציב מוגדל עבור פקחים ושיטור עירוני בחופים במטרה לצמצם את הזיהום והכנסת הפסולת לחופים |מילן מועלם
דילוג לתוכן